fredag 4 maj 2012

Time flies

Hej!

Fredagskväll som har spenderats i goda vänners lag. Vi hade en plan att lite smidigt åka ner till TST (Tsim Sha Tsui) och äta middag och sen gå på lite shoppingjakt. Men det visade sig att vi inte var ensamma om att vilja åka tunnelbana nu på kvällen och det tog en eeeeevighet att ta sig fram. Herre-gud. Jag har aldrig sett så mycket folk och denna enorma folkmassa har nog aldrig rört sig så långsamt. Men, det är nu inte alls många dagar kvar här borta i kinesland så det är faktiskt bara att gilla läget och faktiskt dra lite på smilbandet och inse att man faktiskt kommer sakna det.

I alla fall. När vi väl kommit fram så visade det sig att det börjat ÖSREGNA. Och inte bara ösregna, utan ÖSREGNA! Det regnade som det aldrig regnat förut och alla bara stod och stirrade på detta hav av regn som bara öste ner - nothing we've never seen before.. Det var bara att försöka ta sig fram men efter typ tre sekunder insåg vi alla att det gick bara inte att komma fram torr om fötterna så vi fick helt enkelt traska runt i vatten upp till fotknölarna. Vi hittade ett väldigt bra ställe där vi fick god men lite lite mat så det fick bli dessert på donken efteråt. Men alltså middagen, alla var så extremt hungriga och kinkiga så det blev en helt bisarr situation där vi satt och asgarvade och gnällde om vartannat. Jisses, en väldigt minnesvärd kväll!

Imorgon blir det plugg och förhoppningsvis lite träning efter att ha kännt mig lite krasslig nu i två dagar. Det är så extremt varmt här nu. Tänk er att det är över 30 grader och så lägg till 90 % luftfuktighet på det och ingen vind. En dag nu i veckan stod det på vädret på internet att det var 32 grader men att det kändes som 38, jo man tackar.. Problemet i detta vädret är då att alla kör luftkonditionering på max så man går från 30 till 15 grader, in och ut, in och ut... Kanske inte så konstigt att det är svårt att hålla sig fri från småförkylningar. Jag hade tänkt att göra come-back på Hörby Marknadslopp nu i sommar efter att ha haft ett uppehåll på.. hmm, kanske åtta år? Definitivt värt ett återbesök.

Och idag, 5 maj, är det faktiskt inte vilken dag som helst, utan det är Albins halvårsdag! Grattis cooling!




ps. Imorgon ska jag på födelsedagsfirande som ska gå av stapeln på en spårvagn som man kan hyra och som sen kör den runt på Island-sidan, only in Hong Kong ;) ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar